DE ACTUALITATE

Audio:Rezultate parțiale la alegerile prezidențiale, ora 11.00

Candidatul alianţei de guvernare, Victor Ponta, şi cel al Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, se menţin pe prima, respectiv a doua poziţie, într-un clasament al participanţilor la primul tur al scrutinului prezidenţial de ieri. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ, a prezentat, acum o oră, rezultatele înregistrate după centralizarea a peste 98% dintre voturile obţinute de principalii competitori.

[jwplayer mediaid=”110893″]

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ, a mai declarat că au mai rămas de centralizat procese verbale cu voturile exprimate în judeţele Bacău, Bihor, Constanţa, Olt, Tulcea şi Vrancea.

Aproape 300 de sesizări privind încălcarea legii au fost înregistrate la nivel naţional la alegerile prezidenţiale de ieri, de cinci ori mai puţin comparativ cu primul tur al scrutinului din 2009 – a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. În această dimineaţă, ea a precizat că jumătate nu s-au confirmat. În schimb, 57 de persoane sunt cercetate în acest moment pentru comiterea unor infracţiuni precum coruperea alegătorilor sau votul multiplu. Totodată, în urma verificărilor, nu au fost depistate tentative de a transporta persoane care să voteze de mai multe ori.

Conform rezultatelor parţiale comunicate de BEC la ora 11,00, după centralizarea a 98,30% din voturi, situaţia se prezintă astfel:

Victor Ponta 40,33%
Klaus Iohannis 30,44%
Călin Popescu Tăriceanu 5,40%
Elena Udrea 5,18%
Monica Macovei 4,46%
Dan Diaconescu 3,99%
Kelemen Hunor 3,50%
Corneliu Vadim Tudor 3,66%
Teodor Meleşcanu 1,10%
Zsolt Szilaghi 0,56%
Gheorghe Funar 0,48%
William Brînză 0,45%
Constantin Rotaru 0,30%
Mirel Mircea Amariţei 0,08%

%d blogeri au apreciat: