DE ACTUALITATE

Audio:Rezultate parțiale la alegerile prezidențiale ora 5

Victor Ponta si Klaus Iohannis merg mai departe în turul doi al scrutinului pentru Cotroceni. Este pentru a 7-a oarã dupã revoluție cand ne alegem președintele. Biroul Electoral Central a fãcut publice , în aceastã dimineațã, noi date parțiale oficiale. Astfel , dupã centralizarea a peste 56 la sutã dintre voturi , prima poziție este ocupatã de candidatul alianței guvernamentale , Victor Ponta, cu 39,57%, urmat de cel al Alianþei Creștin-Liberale , de opoziție , Klaus Iohannis, cu 30.19%. Din totalul celor 14 candidați , doar 8 au obținut peste 200 de mii de voturi,ceilalți 6 nereușind sã treacã de aceastã limitã numericã, obligatorie la înscrierea în cursa prezidențialã .

Prezența la vot , la nivel național , a fost de 52,31 la sutã , cu aproape unu la sutã mai micã decât la alegerile din 2009 . Potrivit Biroului Electoral Central , numãrul votanților în mediul rural a fost de peste 51 la sutã , cu 1,5 procente mai mare decât în cel urban . Cea mai ridicatã prezenþã s-a înregistrat în judeþele Ilfov , Sibiu și Olt , în timp ce la polul opus s-au situat județele Satu Mare , Covasna și Maramureș . În Capitalã , media a fost cu douã procente peste cea naționalã .

Declarație Victor Ponta

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, la prezidenţiale, le-a mulţumit  aseară tuturor românilor care şi-au exprimat votul la acest scrutin şi în special celor care au avut încredere în proiectul său de ţară. El a vorbit de asemenea despre un nou drum pentru România şi a garantat că în situaţia în care va ajunge preşedintele ţării după cel de-al doilea tur de scrutin va fi preocupat de politica externă, securitatea naţională şi asigurarea unei bune funcţionări a justiţiei. Victor Ponta:

Declarație Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale, spune că românii au votat corect şi crede că rezultatele arată că aceştia vor o schimbare. El consideră că, în competiţia cu Victor Ponta alegătorii vor avea de optat între două variante. Klaus Johannis:


Klaus Johannis a solicitat de asemenea prelungirea programului de votare în secţiile din ţară şi străinătate unde nu toţi alegătorii au ajuns la urne.

Cei doi candidați rãmași în cursa pentru Cotroceni – Victor Ponta și Klaus Johannis – își pregãtesc deja, împreunã cu staff-urile de campanie, strategiile pentru turul al doilea și eventualele alianțe cu candidații ieșiți din competiție, de la care au de recuperat aproximativ 3 milioane de voturi. Niciunul dintre ceilalþi 12 candidați nu a anunțat, deocamdatã, pe cine ar putea susține la 16 noiembrie, însã fiecare a insistat pe importanța programului electoral, cu care s-a prezentat la prezindențiale.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vot fără incidente pentru românii din SUA

Ultimii care au votat la alegerile prezidenţiale au fost românii din Statele Unite. Acolo, votarea s-a încheiat cu o oră...

Închide