DE ACTUALITATE

Syriza câştigă alegerile cu 35,33% din voturi

Alegătorii greci au fost chemaţi la urne ieri pentru a decide cine va implementa noile măsuri prevăzute în acordul cu creditorii internaţionali.

Partidul de stânga al fostului premier grec Alexis Tsipras, Syriza, a câştigat alegerile legislative desfăşurate ieri în Grecia cu 35,33% din voturi, urmând să obţină 144 de mandate din cele 300 din Parlament, potrivit rezultatelor parţiale, citate de Mediafax.

Potrivit rezultatelor oficiale prezentate de Ministerul grec de Interne după numărarea a 23% din voturile exprimate, Syriza s-a clasat pe primul loc cu 35,33% din sufragii. Conform estimărilor pe baza acestor rezultate, Syriza ar urma să obţină 144 de mandate în Parlament, inclusiv bonusul de 50 de mandate acordat formaţiunii câştigătoare.

Formaţiunea de centru-dreapta Noua Democraţie a obţinut 28,16% din voturi, conform rezultatelor parţiale, astfel că ar urma să aibă 75 de parlamentari. De altfel, lliderul partidului Noua Democraţie, Vangelis Meimarakis, şi-a recunoscut înfrângerea în alegeri.

Partidul de extremă-dreapta Zori Aurii a obţinut 7,29% din voturi şi ar urma să aibă 20 de parlamentari, dar cel mai probabil nu va fi abordat în vederea formării unei coaliţii.

Socialiştii de la PASOK au câştigat 6,47% din sufragii (17 mandate), comuniştii de la KKE 5,52% (15 mandate), Grecii Independenţi (Anel) 3,72% (10 mandate), To Potami (Râul) 3,8% (10 mandate) şi Uniunea Centriştilor 3,5% (9 mandate).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: