DE ACTUALITATE

Roland Garros: Un meci al româncelor Mitu/Țig – în vizorul justiției franceze

ANDREEA MITU, PATRICIA TIG

Meciul dintre perechea română Andreea Mitu/Patricia Ţig şi cuplul Madison Brengle (SUA)/Iana Sizikova (Rusia), din primul tur al probei de dublu de la Roland Garros, este în vizorul justiţiei franceze, care a deschis o anchetă, din cauza suspiciunilor că această partidă a fost trucată, relatează presa internaţională – scrie Agerpres.

Pe 1 octombrie, a fost deschisă o anchetă pentru „escrocherie în formă organizată” şi „corupţie sportivă activă şi pasivă”, a indicat parchetul din Paris.

Potrivit ziarelor Die Welt şi L’Equipe, aceste suspiciuni vizează meciul câştigat, pe 30 septembrie, de Andreea Mitu şi Patricia Ţig, în faţa perechii Madison Brengle/Iana Sizikova, cu 7-6 (10-8), 6-4. Mai exact, este vorba de al cincilea ghem din setul secund, câştigat la zero de cele două românce, după două duble greşeli comise la serviciu de Sizikova, locul 89 mondial la dublu.

L’Equipe scrie că, în diferite ţări, s-au mizat sume importante pe câştigarea acestui ghem de către românce, la mai multe case de pariuri din Paris. Investigaţiile au fost încredinţate Serviciului central pentru curse şi jocuri (SCCJ), a precizat parchetul.

%d blogeri au apreciat: