DE ACTUALITATE

Roman arestat in Austria

Un român a fost arestat în Austria după ce a fost prins transportând 24 de imigranţi într-o camionetă. Potrivit poliţiei austriece, în vehicul erau 24 de minori afgani, majoritatea de aproximativ 16 sau 17 ani.

Şoferul camionetei, un cetăţean român, a fugit atunci când vehiculul său a fost controlat de poliţie la Viena, însă ulterior a fost prins şi arestat. Starea de sănătate a imigranţilor nu a necesitat intervenţie medicală.

Poliţia austriacă a înmulţit controalele rutiere pentru a anihila reţelele de traficanţi de persoane, după ce săptămâna trecută 71 de cadavre ale unor refugiaţi au fost descoperite într-un camion frigorific, abandonat pe o autostradă din Austria, în apropiere de frontiera ungară.

Sâmbătă, Ministerul român al Afacerilor Externe a comunicat că în Austria erau reţinuţi doi cetăţeni români, şoferi ai unor camioane în care se aflau mai multe persoane. Românul reţinut la Braunau, în vârstă de 29 de ani, avea în camion 26 de refugiaţi, între care trei copii care se aflau în stare gravă din cauza deshidratării.

%d blogeri au apreciat: