DE ACTUALITATE

Romania la Mondialele de MMA din Las Vegas

Săptămâna viitoare, România va participa cu 4 sportivi la Mondialele de MMA ce vor avea loc și anul acesta în Las Vegas, SUA.

Se anunță un campionat foarte puternic, la această ediție fiind înscrise 40 de țări și 256 de sportivi. Romania are toate șansele ca și anul acesta să se întoarcă cu cel puțin o medalie, sportivii fiind într-o formă foarte bună.

Primul sportiv care reprezintă țara noastră, care pleacă cu șansă mare la câștigarea categoriei—52 kg este Raluca Dinescu, legitimată la Clubul Sportiv AGON, vice-campioană europeană în 2015, are un palmares de 3 victorii și o înfrângere și este una dintre cele mai valoroase sportive de MMA din România. Cu experiență vastă în arte marțiale, are toate calitățile să repete cel puțin performanța de la europenele de anul trecut.

Cel de-al doilea sportiv, brașoveanul Paul Butacu, sportiv al Clubului Sportiv Tsu Shin Gen și Korona Fight Sport, are 5 meciuri și tot atâtea victorii, toate înainte de limită.

Cel de-al treilea sportiv, Cristian Iorga, sportiv al Clubului Sportiv AGON, are un palmares de 7 victorii și doar o singură înfrângere în MMA. Este unul dintre cei mai buni practicanți de MMA din România, cu o experiență vastă în Judo și BJJ și cu o evoluție foarte bună în MMA.

Cel de-al patrulea sportiv care va reprezenta România la mondiale este Marius Cantoneru, legitimat la Clubul Sportiv ABSOLUTO din București, cu 4 meciuri, două victorii și două înfrângeri.

Din motive obiective ce nu țin de pregătirea sportivilor, greii Marcov Sașa din Timișoara și Ion Grigore din București nu vor fi prezenți la aceast eveniment. Sperăm ca aceștia să nu lipsească din lotul de la europenele de MMA din această toamnă.

„Este o mare realizare pentru comunitatea de MMA din România să putem fi prezenți pentru a treia oară consecutiv la Mondialele de MMA care au avut loc în fiecare an în SUA. Realizarea este cu atât mai mare cu cât, toate costurile de pregătire și deplasare au fost realizate din resurse proprii.

Aceste participări vin să arate MTS-ului și existența unui cadru competițional internațional foarte puternic, ale cărui exigente sunt la cel mai înalt nivel impuse de Federația Internațională de Arte Marțiale Mixte (IMMAF), de autoritățile din domeniul sportului din Statele Unite și de Agenția Mondială Anti-Doping.

Toate aceste au convins până la urmă și autoritățile din România, motiv ce a determinat comisia Ministerului Tineretului și Sportului să ne comunice oficial săptămâna trecută faptul că raportul a fost transmit conducerii cu mențiunea recunoașterii ramurii de sport „arte marțiale mixte — MMA”. Așteptăm ordinul de recunoaștere, care, conform legii sportului cu modificările și completările ulterioare trebuie emis în termen legal conform propunerii comisiei.’ — George Stanciu, președinte Asociația Clubul Sportiv AGON, inițiatorul cererii de recunoaștere.

 

 

 

 

sursa: agerpres.ro

 

%d blogeri au apreciat: