DE ACTUALITATE

ROMCON 2018 – a doua zi (foto și audio)

A 39-A CONVENȚIE NAȚIONALĂ DE SCIENCE-FICTION – ziua a doua

Împarte cu prietenii tăi

A 39-A CONVENȚIE NAȚIONALĂ DE SCIENCE-FICTION s-a desfășurat în perioada 7-9 SEPTEMBRIE 2018, la UNIVERSITATEA “EFTIMIE MURGU” REȘIȚA. A doua zi a fost plină de evenimente, după cum vom arăta imediat.

La ora zece, lucrările Convenției au continuat cu prezentări și lansări de cărți editura TRITONIC:

Au urmat:

CREATIVITATE ȘTIINȚIFICO-TEHNICĂ VERSUS CREATIVITATE ARTISTICĂ, dialog cu GEORGE CEAUȘU, TRANSFERUL DE CONȘTIINȚĂ, DE LA CONCEPT LA REALIZARE PRACTICĂ, conferință susținută de FLORIN GIURCĂ și EUROCON-UL VĂZUT DINSPRE CARPAȚI, scurtă prezentare de DARIUS LUCA HUPOV. În hol, am stat de vorbă cu dl Cornel Secu pe care l-am felicitat pentru organizare și care ne-a spus:


Între două conferințe, am mai „prins ” doi scriitori cunoscuți ai genului:Dan Doboș…

și Liviu Surugiu…

Au  urmat lansările de la Editura Pavcon:

Lansări despre care ne-a vorbit directorul editurii, Cătălin Pavel:

Apoi un nou minispectacol oferit de trupa de teatru ImproPortabil din Timișoara și prezentări și lansări de cărți editura EUROSTAMPA și editura PARALELA 45:

A urmat , după o pauză ceva mai lungă, premierea unul concurs adresat adolescenților din județ care a avut multă priză, dovadă fiind numărul mare de participanți: REȘIȚA PESTE O SUTĂ DE ANI. Iată premianții:

După concurs și după o conferință susținută de scriitorul OVIDIU BUFNILĂ unde, printre picături, ne-au spus câteva cuvinte Florin Giurcă…

…și Daniel Botgros…

…doi autori care au lansat cărți sub egida Editurii Pavcon, a urmat un panel condus de LIVIU SURUGIU și CĂTĂLIN PAVEL pe tema PIAȚA INTERNĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ PENTRU SCRIITORUL ROMÂN DE S.F. ȘI FANTASY:

…la care a contribuit, cum se vede în poză și Dan Doboș. Care a rămas apoi să ne prezinte conferința cu titlul DE CE SĂ CĂLĂTORIM SPRE STELE?…

Mai apoi, scriitorul Marian Truță ne-a vorbit despre sine și despre cărțile sale:

Spre seară s-au prezentat revistele tipărite BIBLIOTECA NOVA, HELION, JUNIMEA STUDENȚEASCĂ, PARADOX, ZIN, dar și a revistelor online din semestrul al II-lea 2017 și semestrul I 2018, a avut loc o prelegere susținută de LUCIAN-VASILE SZABO și o „SEARĂ FANTASTICĂ” de muzică și laser având ca realizatori pe DAN MIREA, ADRIAN BANCU și ADRIAN CHIFU:

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide