DE ACTUALITATE

ROMCON 2018 (audio și fotoreportaj) – prima zi

În perioada 7-9 SEPTEMBRIE 2018, a avut loc a 39-a CONVENȚIE NAȚIONALĂ DE SCIENCE-FICTION la Reșița, la UNIVERSITATEA “EFTIMIE MURGU”. Întrucât Radio Oltenia Craiova a avut un reprezentant la fața locului (Mircea Liviu Goga) e, desigur, cazul să vă arătăm și să vă povestim ce s-a petrecut acolo.

Vineri, 7 septembrie 2018, dechiderea festivă s-a desfășurat în aula Universității gazdă și a început cu un mic filmuleț:

După care gazdele au făcut intrarea:

Au urmat primele declarații ale organizatorilor:

La ora 17,30, două evenimente legate:

Vernisajul expoziției colective de artă plastică. Curator MARIAN TRUŢULESCU:

Vernisajul expoziției de bandă desenată VICTOR DRUJINIU.

Care n-a fost prezent, dar a existat un grafician, Marian Mirescu, pe post de curator (aici, alături de Cornel Secu, principal organizator, „inima” Romconului):

Ar fdi trebuit să urmeze conferința lui Dan Farcaș pe tema:

ANTICIPAȚIA ȘTIINȚIFICĂ ȘI S.F.-UL.

IPOTEZA HIPERCIVILIZAȚIILOR COSMICE

dar Dan Farcaș n-a putut fi prezent, iar conferința a fost susținută de altcineva. S-a trecut apoi la prezentări și lansări de cărți editura TIMPUL şi editura EAGLE:

Apoi a urmat un spectacol fascinant: Teatru de improvizație: MII DE CĂI ȘI ATÂTEA CLIPE, spectacol prezentat de trupa de teatru ImproPortabil din Timișoara:

O scurtă prelegere susținută de scriitorul MIRCEA OPRIȚĂ (foto mai jos) și urmată de marele spectacol al serii: Teatru S.F.: DRACONES, scenariu de LIVIU SURUGIU. Regie și dramatizare DAN MIREA (foto și mai jos) care mie mi-a amintit puternic de Purcărete.

 

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Prefecturile ar putea interzice creşterea porcilor în gospodăriile afectate de pestă

Închide