DE ACTUALITATE

S-a deschis Bienala de Arta de la Venetia 2017!

Zeci de artiști, adesea necunoscuți, se găsesc din acest weekend în nord-estul Italiei, pentru a sărbători arta și vitalitatea acesteia în lume, cu ocazia Bienalei de Artă de la Veneția, informează agerpres.ro.

Numeroase artiste, unele deja celebre, dar majoritatea încă nedescoperite, au fost invitate la Veneția începând de sâmbătă de către directoarea artistică a celei de-a 57-a ediții a Bienalei, Christine Macel, muzeografă-șefă la Centrul Pompidou din Paris.

„Trăiască arta” este sloganul acestei bienale, care își propune anul acesta să dovedească vitalitatea artei prin lucrări prezentate de circa 120 de artiști din 50 de țări, dintre care 103 nu au mai participat niciodată la acest eveniment, care va fi deschis publicului până la 26 noiembrie.

Printre numele cele mai cunoscute prezente în acest an la Bienală se regăsesc cele ale artiștilor Sheila Hicks, Kiki Smith și Olafur Eliasson, ale cărui sculpturi imense au făcut înconjurul lumii și care și-a transportat întregul său atelier la Veneția.

Expoziția „Geta Brătescu — Apariții” (foto), care reprezintă România la Bienala de la Veneția, a fost vernisată joi în Pavilionul României din Giardini della Biennale și în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică (IRCCU) din Veneția și va fi deschisă publicului între 13 mai și 26 noiembrie.

Ediția din acest an va oferi un Leu de Aur care va recompensa cariera unei icoane a feminismului, artista vizuală americană Carolee Schneemann, faimoasă pentru utilizarea propriului său corp ca materie primă în performance-urile sale având drept ca temă sexualitatea.

Această ediție își propune, de asemenea, integrarea unui număr mai mare de artiste și includerea unor țări noi precum Nigeria, Antigua și Barbuda, Kiribati sau Kazahstan.

 

%d blogeri au apreciat: