DE ACTUALITATE

Sanatoriul de la Eforie Sud, resuscitat

După 13 ani în care l-au lăsat să ajungă în paragină şi l-au desfiinţat, la propriu, autorităţile judeţene vor să resusciteze Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud. Oficialii Consiliului Judeţean au în plan să renoveze Secţia de Recuperare şi să mute acolo mai multe secţii ale Spitalului de Urgenţă. Proiectul este în prezent doar la stadiul de discuţii, mai ales că este nevoie de foarte mulţi bani pentru refacerea clădirilor din complex.

Până în urma cu şase ani, aceasta era cea mai renumită unitate medicală din ţară. Aici lucrau şapte chirurgi ortopezi care efectuau cele mai complicate operaţii – peste 3.000 pe an. Acum mai funcţionează doar o singură secţie unde se face recuperare medicală. Capacitatea este extrem de mică: 40 de paturi.

Cele trei pavilioane şi anexele se întind pe un hectar de teren, iar curtea interioară are alte 10 hectare. Clădirile nu au mai fost reparate din anii ’70. Kinetoterapeutul Ion Dinu lucrează aici de 37 de ani iar dezinteresul autorităţilor îl întristează.

Ion Dinu, kinetoterapeut: „Păi, multă este improvizaţie. Cum să vă spun eu, e veche de 30 de ani şi chiar mai veche de 30 de ani. Le-am improvizat noi, le-am făcut, le-am confecţionat artizanal, să spunem.”

Actuala conducere a Consiliului Judeţean încearcă să găsească soluţii pentru revitalizarea clădirii.

Este nevoie de un poiect de reabilitare şi de surse de finanţare. Avantajul ar fi că – reparat, spitalul din Eforie ar putea degreva mult spitalul de Urgenţă din Constanţa.

O parte din pavilionul doi al spitalului a fost recent renovată cu bani europeni. Aici va funcţiona în curând o clinică de recuperare medicală.

 

Sursă: Digi24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: