DE ACTUALITATE

Săptămâna Modei de la Paris

Casa Dior a redefinit vineri eleganţa masculină cu un nou tip de costum – reinventat, drapat şi reversibil – şi a inclus în noua sa colecţie, prezentată într-un show spectaculos la Săptămâna Modei de la Paris, articole vestimentare care par a fi împrumutate din vestiarul feminin, informează AFP.

La fel ca statuile din marmură, manechinele casei Dior au rămas imobile pe un podium mobil, amenajat într-un pavilion amplasat la picioarele Turnului Eiffel, ales de Kim Jones, creatorul britanic al colecţiilor masculine ale acestei case prestigioase, ca spaţiu de desfăşurare pentru cea de-a doua sa defilare pariziană.

Culorile folosite au fost nobile – de la bleu pal la bleu închis şi negru, trecând prin nuanţe de gri -, iar materialele preţioase folosite în haute-couture au fost combinate cu nailon ce imită mătasea cu ajutorul unei texturi luminoase, lejere şi practice, evocând ideea luxului contemporan.

Hainele şi pantalonii din această colecţie au o croială care rămâne apropiată de corp şi se poartă cu cizme, iar eşarfele lungi devin un fel de curele. Veste antiglonţ stilizate sunt purtate pe deasupra costumelor. 

Părţi laterale din satin sunt integrate în haine, ca şi cum căptuşeala ar fi expusă. Această idee a fost reluată şi pentru costume complet reversibile, un omagiu adus creaţiilor haute couture, perfecte în interior şi la exterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: