DE ACTUALITATE

Șase sirieni, depistaţi trecând ilegal frontiera, peste fluviul Dunărea, cu o ambarcaţiune

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu-Severin – I.T.P.F. Timişoara au depistat șase cetăţeni sirieni, care au încercat să intre, ilegal, în ţară traversând fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

În data de 02.08.2020, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinți, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţie care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, pe malul românesc al Dunării, pe direcţia localităţii Ostrovul Corbului, şase cetățeni străini, toţi bărbaţi. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical, sosit la faţa locului. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, persoanele au declarat că au trecut frontiera din Serbia, în România, cu barca, pe teritoriul statului vecin fiind ajutați de un cetățean străin. Aceştia intenționau să-și continue deplasarea, spre ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

%d blogeri au apreciat: