DE ACTUALITATE

Schimbarea legislaţiei de etichetare a mierii

România şi Slovenia vor să schimbe legislaţia din Uniunea Europeană de etichetare a mierii prin indicarea precisă a ţării de origine, indiferent dacă aceasta provine din state membre ale Uniunii Europene sau terţe.

Anunţul a fost făcut ieri, de Tanja Strnisa, secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Alimentaţiei din Slovenia, la conferinţa „Apicultura în context european şi mondial”, desfăşurată la Bucureşti, sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, a deplâns faptul că în România consumul de zahăr pe cap de locuitor este de 30 de kilograme, iar cel de miere – de doar un kilogram.

Principalele subiecte dezbătute la conferinţă au vizat importanţa sectorului apicol în context european şi mondial, sănătatea albinelor, apicultura ecologică şi durabilă.

România produce, în medie, 22 de mii de tone de miere anual, clasându-se pe al patrulea loc în Europa, iar efectivele au atins, în 2015, un vârf de un milion şi jumătate de familii de albine. La nivel naţional, sunt înregistraţi aproximativ 40 de mii de apicultori.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Starea de sănătate a militarilor răniţi în Afganistan

Închide