DE ACTUALITATE

SCM Râmnicu Vâlcea, debut entuziasmant în grupele principale ale Ligii Campionilor!

Foto: digisport.ro

SCM Râmnicu Vâlcea a învins-o pe Krim Ljubljana, campioana Sloveniei, scor 31-16, în faza grupelor principale din Liga Campionilor.

Vâlcea a zburdat în primul meci din grupele principale. Victorie la 15 goluri cu fosta dublă câștigătoare a Ligii Campionilor.

Emoțiile revenirii Ligii Campionilor s-au simțit la Rm. Vâlcea în primele 10 minute ale partidei cu Krim. Au fost greșeli neforțate ale vâlcencelor care s-au văzut conduse cu 2-0. Suporterii și-au ridicat însă favoritele și încrederea a căpătat valori normale. Apărarea campioanei a început să funcționeze, iar totul a intrat în normal. Irina Glibko, Fraga Fernadez și Mireya Gonzalez și-au reglat ținta, iar golurile au început să curgă. A fost 14-8 la pauză, o primă repriză excelentă, mai ales în defensivă, slovenele nereușind să țină ritmul.

În partea a doua, fosta campioană a Europei a pierdut și mai mult teren. Vâlcea a pus 10 goluri diferență în minutul 39 și nu s-a oprit aici. Antrenorul Florentin Pera a schimbat liniile, a jucat toată lumea, dar atitudinea, concentrarea și determinarea au rămas la cote înalte.

În ultimele 7 minute, la 27-16, în poarta campioanei a intrat Diana Ciucă, portarul specializat pe aruncările de 7 metri. Mezina lotului vâlcean a făcut spectacol între buturi. Cinci parade, niciun gol luat și Vâlcea a dus tabela la 31-16. Ultima reușită, a fost prima în Liga Campionilor pentru o altă tânără din lotul oltencelor, pivotul Dana Marin. Încredere pentru viitor!

O victorie de moral pentru campioana României care începe lupta pentru calificarea în „sferturi”. Primele puncte luate în Main Round, dar lupta în trei, Vâlcea-Savehof-Krim Ljubljana va continua și se va duce, probabil, până în ultima etapă.

SCM Rm. Vâlcea 31
Glibko 9, M. Gonzalez 5, M. Lopez 5, Elghaoui 3, Fraga 3, Zamfirescu 2, Norgaard 1, Da Silva 1, Băcăoanu 1, Liscevici 1. Antrenor: Florentin Pera

Krim Ljubljana 16
Van Kreij 6, Snopova 3, Ljepova 2, Zulici 2, Rebicova 1, Barici 1, Vucko 1. Antrenor: Uros Bregar

Sursa: gsp.ro

%d blogeri au apreciat: