Connect with us

Regional

Şcoala de vară „Constantin Brâncuşi”

Deschiderea oficială va avea loc luni, 11 iulie.

Published

on

În perioada 11 – 31 iulie 2016, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova organizează cursurile Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”. Este a patra ediţie reluată (a XVII-a în total) după o întrerupere de patru ani, prima având loc în vara anului 2013.

Deschiderea oficială a Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi” va avea loc luni 11 iulie, ora 10.00, în clădirea centrală a Universităţii din Craiova.

18 tineri din Serbia (4), Italia (4), Turcia (4), Croaţia (2), Slovacia (2), Grecia (1), Belgia (1) au ales să petreacă o parte a vacanţei de vară în România.

De luni până sâmbătă, în intervalul orar 9.00 – 13.00, în primele două săptămâni se vor desfăşura cursuri de limbă română, iar în ultima săptămână, cursuri de cultură şi civilizaţie românească. Studenţii vor fi împărţiţi în două grupe: nivel începător şi avansat.

Zilnic, începând cu ora 16.00, studenţii vor avea parte de activităţi extracurriculare: participare la ateliere de creaţie (pictură pe sticlă, olărit, dansuri) la Palatul Copiilor, vizite la muzeele din Craiova, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, la Casa de Cultură „Traian Demestrescu”, la Casa Băniei, la Primăria şi Prefectura Craiovei, în Centrul Vechi al oraşului, în Parcul Tineretului.

Pe 22 iulie va avea loc a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale cu tema „Perspective asupra interculturalităţii”, conferinţă la care vor participa toate cadrele didactice de la Departamentului de Limbi Moderne Aplicate şi toţi studenţii participanţi la cursurile Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”.

Pe 25 şi 27 iulie, participanţii la cursurile Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi” vor pleca în excursii tematice „Paşi de legendă în România pitorească”. Prima excursie va fi la Târgu-Jiu, Tismana, Horezu, a doua la Bucureşti.

Pe 28 iulie studenţii vor susţine testul de limbă română. În funcţie de rezultatul obţinut, fiecare student va primi certificatul de competenţă lingvistică (A1, A2, B1 sau B2).

În seara zilei de 28 iulie va avea loc cina tradiţională românească. Zilele de 29, 30, 31 iulie vor fi dedicate concluziilor şi plecării participanţilor.