DE ACTUALITATE

Se circulă pe Transalpina!

DN67C – Transalpina a fost deschis traficului rutier.

Împarte cu prietenii tăi

Transalpina  sau  „Drumul Regelui”, cel mai înalt drum din România, care face legătura între Oltenia și Transilvania traversând munții Parâng de la sud la nord, poate fi din nou parcurs de turiști.

Comisia formată din prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina, Alin Golumbeanu, directorul Regionalei Oltenia a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), reprezentanți ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Gorj și Vâlcea, ai poliției din cele două ludețe și ai Salvamont Gorj a parcurs azi traseul și a hotărât deschiderea traficului rutier pe DN67C – Transalpina- pe sectorul de drum cuprins între km 34+500 și km 59+800, între Rânca și Obârșia Lotrului.

Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj:


Având în vedere dificultatea acestui traseu, cu foarte multe curbe periculoase, precum și altitudinea ridicată, viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h, iar accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 3,5 t.

Cu ocazia deschiderii circulației rutiere pe DN67C Transalpina, Aurora Gherghina, subrefectul județului Vâlcea a adresat o invitație potențialilor turiști?

Aurora Gherghina:

Măsura deschiderii drumului este valabilă de miercuri, 18.05.2018, ora 13:00 până la 15.10.2018, cu rezerva prelungirii sau devansării acestei date, în funcție de condițiile meteorologice.

Pentru a păstra deschisă circulația pe acest sector și a interveni în cazul în care condițiile o impun,  în perioada următoare, utilaje ale CNAIR SA vor fi prezente în zonă cu echipe specializate ale drumarilor.

      

 

 

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah

Pentru consultări

Închide