DE ACTUALITATE

Se prelungește perioada de valorificare a lânii

Termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute este 1 septembrie 2018.

Împarte cu prietenii tăi

În Ședința Guvernului din data de 8 iunie 2018 a fost aprobată o Hotărâre care modifică HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Astfel, prin actul normativ aprobat se reglementează definirea perioadei de cerere, respectiv 1 iulie 2017 – 1 septembrie 2018. În consecință, se prelungește și termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute, 1 septembrie fiind termenul limită.

În mod corespunzător se prelungește și termenul până la care Direcţiile pentru Agricultură Judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 1 octombrie 2018.

Reamintim că valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată.

Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmărește eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor, în sensul reducerii pierderilor crescătorilor de ovine. De asemenea, acest ajutor va stimula înființarea centrelor de colectare a lânii, va crea noi locuri de muncă și va stabiliza veniturile crescătorilor de ovine.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Recomandări ANSVSA

Recomandări ANSVSA, pentru consumatori, în perioadele cu temperaturi ridicate.

Închide