DE ACTUALITATE

Se prelungește valabilitatea cardurilor de sănătate

Valabilitatea cardurilor de sănătate, emise până la 31 decembrie 2014, se prelungește cu șapte ani, a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Această reglementare vine în contextul în care valabilitatea certificatelor, inscripţionate pe cardurile naţionale de asigurări de sănătate, ar fi expirat în anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmând ca, în anul 2021, să expire alte 10 milioane de carduri.

“Soluţia de prelungire a certificatelor inscripţionate pe cardurile naţionale va face economii substanţiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite în perioada dificilă pe care o traversăm, în care există o presiune financiară suplimentară în sistemul de sănătate determinată de pandemie”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

Scrierea noului certificat, pe CIP-ul cardului, se va face în mod automat. La nivelul aplicaţiei furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat şi îl va înlocui, fără nicio intervenţie a furnizorului.

%d blogeri au apreciat: