DE ACTUALITATE

Se redeschide Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

După două luni de închidere, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, Biserica Sfântului Mormânt îşi va redeschide porţile duminică, 24 mai –  au anunţat autoritățile religioase de la Ierusalim, relatează agenţia AFP. „Din motive de securitate şi pentru a se evita riscul unei noi răspândiri a COVID-19, numărul vizitatorilor va fi, pentru început, limitat la 50 de persoane, iar biserica va fi accesibilă numai celor care nu prezintă febră sau simptome de infecţie şi care poartă măşti adecvate”.

De asemenea, se impune respectarea unei distanţe minime, de 2 metri, între persoane, dar şi evitarea oricărui act de devotament, care ar putea include un contact fizic, precum ”atingerea şi sărutarea pietrelor, icoanelor, veşmintelor şi a personalului bisericii”, se precizează în anunţ.

Biserica Sfântului Mormânt a fost închisă pe 25 martie, cu puţin timp înainte de sărbătorile pascale, în contextul măsurilor impuse, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus în Israel şi teritoriile palestiniene.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: