DE ACTUALITATE

Se va institui „Ziua Olteniei”?

Mai mulţi senatori şi deputaţi sunt iniţiatorii unui proiect de lege prin care se urmăreşte instituirea zilei de 21 martie, ca zi a Olteniei.

“În conformitate cu prevederile art. 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat şi al art. 74, alin. (4) din Constituţia României, republicată, vă înaintăm spre dezbatere şi aprobare Propunerea legislativă privind instituirea zilei de 21 martie – Ziua Olteniei”, se arată în adresa iniţiatorului.

Concret, cei 27 de semnatari ai iniţiativei legislative propun ca ziua de 21 martie să fie sărbătorită, în fiecare an, de către autorităţile centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-artistic şi stiinţific. De asemenea, se mai arată în forma iniţiatorului, “autorităţile administraţiei centrale şi locale vor sprijini material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor, în limita fondurilor disponibile”.

Totodată, se mai arată în proiectul de lege, “Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni culturale, ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: