DE ACTUALITATE

Seară de Paști la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză

Centrul de Limbă și Cultură Poloneză Craiova, în parteneriat cu Contingentul Militar Polonez din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, a organizat luni, 15 aprilie 2019, o seară de Paști specific poloneză la care au participat studenți care urmează cursurile de limbă polonă și militari polonezi, conduși de comandantul contingentului, maior Dawid Butlak.

Lectorul de limba polonă, Magdalena Filary le-a povestit studenților despre obiceiurile de Paști și modul în care este sărbătorită Învierea Domnului în Polonia, iar militarii polonezi au prezentat mâncăruri specifice, pregătite la popota unității, foarte bine primite și apreciate. De asemenea, preotul militar al unității, maior Krzystof Szustak a prezentat ritualul catolic al sărbătorii și a binecuvântat bucatele servite.

Seara poloneză de Paști a fost încă un prilej de apropiere și cunoaștere reciprocă între militarii polonezi și studenții români, încă o ocazie în care participanții au descoperit că deși aparțin unor culte diferite, au foarte multe elemente în comun, după cum a subliniat și comandantul contingentului polonez, maior Dawid Butlak:

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Dezvoltarea relațiilor România – Georgia

Închide