DE ACTUALITATE

Secretul celui mai longeviv cuplu din lume, căsătorit de 80 de ani

Cei doi au o vârstă cumulată de 208 ani

Împarte cu prietenii tăi
Cuplu japonez

Binecunoscută pentru abundenţa de centenari, Japonia se poate mândri că deţine în prezent cel mai longeviv cuplu căsătorit din lume, cei doi având o vârstă cumulată de 208 ani, relatează Reuters. Secretul celor 80 de ani de convieţuire este pus de soţie pe seama… răbdării.

Masao Matsumoto, de 108 ani, şi soţia sa în vârstă de 100 de ani, Miyako, au fost confirmaţi de Guinness World Records drept cel mai longeviv cuplu căsătorit care trăieşte în prezent. Cei doi s-au căsătorit în octombrie 1937.

„Sunt atât de fericită. Totul se datorează, de fapt, răbdării mele”, a declarat râzând Miyako care s-a fotografiat alături de Masao şi de ceilalţi membri ai familiei în faţa unui certificat înrămat la centrul de îngrijire unde trăiesc.

Cei doi nu au reuşit să aibă parte de o nuntă pentru că Japonia a intrat în război, iar Masao a fost trimis pe front, însă acest lucru nu a constituit un obstacol în calea întemeierii unei familii numeroase – luna trecută s-a născut cel de-al 25-lea strănepot al cuplului.

Japonezii se numără printre cei mai longevivi din lume, datele Ministerului Sănătăţii din această ţară indicând că ocupă locul al doilea în ceea ce priveşte media de viaţă a cetăţenilor ei, de circa 84 de ani, puţin sub cea a locuitorilor din Hong Kong.

Recordul pentru cel mai longeviv cuplu căsătorit a fost stabilit de norvegienii Karl şi Gurdren Dolven, cu vârsta combinată de 210 ani, 1 lună şi 34 de zile la momentul în care Gurdrun a decedat, în 2004, conform Guinness World Records.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ziua Mondială a Frumuseții

Frumosul se simte, nu încape într-o definiţie

Închide