DE ACTUALITATE

Şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova

Discuţiile vor aborda stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale

Împarte cu prietenii tăi


Prim-ministrul României Viorica Dăncilă va conduce, joi, 22 noiembrie 2018, la Bucureşti, o şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova, cu participarea prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, şi a miniştrilor de resort din domeniile de interes comun.

Discuţiile vor aborda stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, inclusiv componentele sectoriale subsumate acesteia, cu evaluarea stadiului implementării proiectelor de cooperare bilaterală derulate de România în Republica Moldova şi explorarea opţiunilor pentru noi proiecte de cooperare.
Şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă o oportunitate pentru impulsionarea agendei bilaterale, în perspectiva viitorului european al Republicii Moldova şi avansarea proiectelor bilaterale de cooperare de relevanţă strategică.

Totodată, reuniunea are loc în contextul pregătirilor pentru asumarea, de către România, a Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, fiind un prilej pentru încurajarea eforturilor Republicii Moldova în direcţia avansării parcursului european şi implementării reformelor asumate în baza Acordului de Asociere cu UE.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
C.E: Recomandări pentru România privind reducerea deficitului structural

Pachetul de toamnă 

Închide