DE ACTUALITATE

Şefii serviciilor fitosanitare din statele membre UE vor participa la o întâlnire informală la Craiova

În perioada 6-8 mai, oraşul Craiova, precum şi localităţile Segarcea şi Cezieni vor fi gazdele reuniunii informale a Şefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene (COPHs), organizată de Autoritatea Naţională Fitosanitară. Această reuniune face parte din întâlnirile programate să aibă loc pe perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

Programul reuniunii informale este construit astfel încât să demonstreze nivelul serviciului fitosanitar din România, iar vizitele în teren vor fi organizate pentru a sublinia practica obţinerii materialelor de plantare sănătoase. În cadrul celor două sesiuni de discuţii programate să aibă loc în prima parte a zilei de 7 mai vor fi abordate subiecte precum Anul Internaţional al Sănătăţii Plantelor 2020, raportul celei de-a 14-a reuniuni a Comisiei pentru Măsuri Fitosanitare, desfăşurată la Roma în luna aprilie, sau legislaţia terţiară pentru punerea în aplicare a Regulamentului privind Sănătatea Plantelor (UE) nr. 2031/2016 şi Regulamentul Controale Oficiale (UE) nr. 625/2017.

Marți, 7 mai se va efectua prima vizită în teren, la fermieri din localitatea Segarcea, judeţul Dolj, urmată, în data de 8 mai, de a doua vizită în teren, în localitatea Cezieni din judeţul Olt, la pepiniera dendrologică şi silvică „Elias Bondrea”, care are scopul de a pune în evidenţă programele de monitorizare a organismelor dăunătoare plantelor, precum şi procedura de inspecţie în vederea emiterii paşaportului fitosanitar la speciile reglementate.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
PLAY-OFF: U Craiova – FCSB

Închide