DE ACTUALITATE

Sepp Blatter şi-a încheiat mandatul

Blatter urmează să împlinească în martie vârsta de 80 de ani.

Împarte cu prietenii tăi

Sepp Blatter, preşedintele FIFA, şi-a încheiat luni mandatul de membru în cadrul Comitetului Internaţional Olimpic, după 16 ani. El a ales să nu mai candideze pentru un nou mandat, mai ales că ar fi fost forţat să se retragă anul viitor, din cauza restricţiilor de vârstă.

Blatter urmează să împlinească în martie vârsta de 80 de ani şi, spre deosebire de FIFA unde a fost nevoie de un scandal monstru pentru a fi înlăturat, la CIO există o limită de vârstă.
Blatter s-a aflat într-un grup de mai mulţi membri CIO care urmau să fie realeşi pentru un mandat de 8 ani, însă preşedintele CIO Thomas Bach a confirmat faptul că elveţianul i-a informat printr-o scrisoare expediată pe 23 iulie că nu va mai candida.
A considerat că nu este normal să fie reales pentru opti ani ştiind că peste şapte luni mandatul lui s-ar termina”, a spus Bach.

Blatter, care se confruntă cu un scandal de corupţie la FIFA, va renunţa şi la forul fotbalistic în februarie.

Alţi doi membri CIO nu au fost realeşi din cauza restricţiilor de vârstă – fostul preşedinte al forului mondial de Tir cu Arcul, Jim Easton, şi columbianul Andres Botero.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: jurnalul.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Hramul Mănăstirii Lainici

Clericii și credincioşii vor fi poftiţi la tradiţionala agapă frăţească.

Închide