DE ACTUALITATE

Simulare BAC: Astazi, Limba si literatura materna!

Simularea examenului de bacalaureat este sustinuta de peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a.

Împarte cu prietenii tăi

Genul dramatic si romanul psihologic le-au creat probleme tinerilor care au sustinut  ieri simularea la proba de limba si litreratura romana.

La clasa a XII-a, profilul matematica – informatica, elevii au primit un subiect de caracterizarea personajelor, la alegere „Ion”, Liviu Rebreanu, sau „Enigma Otiliei”.

La clasa a XII-a, profil real-tehnologic si vocational, cele 9 cerinte de la Subiectul I, au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Adrian Maniu („In seara asta”).La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul dezbaterilor publice in adoptarea unor legi. La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularitatile constructiei unui personaj dintr-un text narativ studiat, apartinand lui Liviu Rebreanu sau G. Calinescu.

Subiectele si baremele de corectare pentru sesiunea de simulare a examenului de Bacalaureat 2016 vor fi publicate de Ministerul Educatiei pe edu.ro.

Astazi se va desfasura proba la Limba si literatura materna (pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale), iar maine proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie).

Joi, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor in data de 18 martie.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Sharapova va fi suspendată provizoriu!

Testul antidoping a fost pozitiv, cu identificarea substanţei interzise intitulată Meldonium.

Închide