DE ACTUALITATE

Simulare O.N.U. la Craiova

Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Litere, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Agenția pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, organizează în perioada 3-7 aprilie 2017 evenimentul „Simulare O.N.U. la Craiova” din cadrul proiectului Erasmus+ Acteurs du Territoire pour une Éducation à la Citoyenneté Mondiale (ACTECIM).

 Aproximativ 200 de elevi, profesori și cercetători din Craiova, Lyon, Grenoble și Torino vor participa la o săptămână de formare, în cadrul căreia se vor sintetiza activităţile desfășurate până în prezent în acest proiect.

 Proiectul ACTECIM, coordonat de Academia din Lyon, reuneşte universităţi, şcoli, licee, colectivități teritoriale şi asociaţii neguvernamentale din trei regiuni europene: regiunea Sud-Vest Oltenia, regiunea Rhône-Alpes şi regiunea Piemont care reflectează împreună asupra educației pentru dezvoltare durabilă şi solidaritate internațională.

 Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc marți, 4 aprilie 2017, ora 9.30, în Aula Magna de la Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova.

Activităţile acestei săptămâni de formare vor fi găzduite de Facultatea de Drept a Universității din Craiova şi de liceul „Voltaire”. Instituțiile școlare din Craiova implicate în proiect sunt: Liceul „Voltaire”, Liceul „Charles Laugier”, Liceul „Traian Vuia” și Școala „Mihai Viteazul”.

 Festivitatea de închidere a acestei întâlniri europene va avea loc vineri, 7 aprilie 2017, ora 12.00, în Sala de festivități a Facultăţii de Mecanică, şi va fi urmată de un spectacol de muzică și dans oferit de elevii Liceului „Voltaire”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: ucv.ro

%d blogeri au apreciat: