DE ACTUALITATE

Situația de la Ocnele Mari

Localnicii afectați de exploatarea sării la Ocnele Mari (Vâlcea) si-au exprimat astăzi nemulțumirile în cadrul ședinței de lucru organizată la inițiativa prefectului de Valcea, Florian Marin. Scopul întâlnirii a fost acela de a prezenta situația actuală a procedeelor survenite în urma alunecărilor de teren și a prăbușirii controlate care au distrus 120 de hectare în orașul Ocnele Mari: despăgubiri, strămutări, lucrări de amenajare a suprafeței dezafectate din zonă.

În cadrul ședinței, oamenii au readus în discuție, în fața reprezentanților Ministerului Economiei, ai Societății Naționale de Sare, dar și a altor instituții implicate in procesul de exploatare a sării în zonă, problemele cu care se confruntă de aproximativ 12 ani, dar la care nu au primit prea multe răspunsuri, lipsa fondurilor fiind invocată pentru tergiversarea rezolvării problemelor strămutaților de la Ocnele Mari. Cea mai frecventă solicitare a fost aceea de a le fi trecute casele în care locuiesc, după strămutare, pe numele lor. De peste zece ani, oamenii nu dețin acte de proprietate.

În plus, alții, nici la 12 ani de la strămutare, nu au fost despăgubiți pentru locuințele pierdute în urma alunecărilor de teren.

Pe de altă parte, în privința strămutării celor care locuiesc acum în câmpurile III și IV de unde, de unde se continuă exploatarea sării, reprezentanții Societății Naționale de Sare au precizat că procesul se află în plină desfășurare, instituția avand provizioanele pregătite în acest.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Sindicaliştii SANITAS au pichetat Ministerul Finanţelor

Închide