DE ACTUALITATE

Situație confuză, în Republica Moldova

Prima şedinţă a guvernului Republicii Moldova condus de Maia Sandu va avea loc astăzi la Chişinău, în ciuda faptului că judecătorii Curţii Constituţionale au invalidat învestirea noului cabinet.

Şedinţa nu va avea loc în sediul guvernului, ci în cel al parlamentului, întrucât se pare că miniştrii noului cabinet nu au acces în clădirea executivului. Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi comisarul pentru extindere au transmis că Uniunea Europeană este gata să lucreze cu guvernul legitim democratic, mesaj interpretat de Maia Sandu drept o recunoaştere de către UE a noului guvern de la Chişinău.

Pe de altă parte însă, premierul în exerciţiu Pavel Filip, care a fost desemnat ieri să exercite prerogativele funcţiei de preşedinte, a convocat alegeri legislative anticipate în luna septembrie.

Filip este un apropiat al controversatului politician şi om de afaceri Vladimir Plahotniuc, contestat şi de Blocul politic ACUM, pro-european, dar şi de socialiştii preşedintelui Igor Dodon, pro-moscoviţi.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Broşura pentru admiterea la liceu este gata

Închide