DE ACTUALITATE

Solutiile Guvernului pentru atenuarea efectelor aprecierii francului elvetian

     Ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, va prezenta astăzi Parlamentului soluţiile pe care le susţine Guvernul pentru atenuarea efectelor provocate de aprecierea masivă a francului elveţian. În cadrul unei conferinţe, el a adăugat că Executivul nu a discutat cu finanţatorii internaţionali propunerile pe care le are în vedere, dar premierul a arătat că FMI a cerut o „legislaţie predictibilă”, iar discuţiile din Parlament merg în această direcţie.

În context, premierul Victor Ponta s-a arătat încrezător că Legea insolvenţei personale va fi făcută într-un mod raţional. Ieri, mai multe persoane, care au credite în franci eveţieni, au protestat în faţa Palatului Parlamentului din Bucureşti. Manifestanţii au solicitat conversia creditelor cât mai aproape de cursul valutar iniţial plus cel mult 20 la sută, în condiţiile în care cursul valutar a crescut cu aproximativ 125 la sută. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat că „Banca Naţională nu este abilitată prin lege să intervină în relaţiile contractuale dintre clienţi şi instituţiile de credit”.

foto: antena3.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Noi proteste ale celor care au contractat credite in franci elvetieni

     Potrivit preşedintelui Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, recomandarea reprezentanţilor FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene pentru rezolvarea crizei...

Închide