DE ACTUALITATE

Sorin Cârţu a fost numit preşedintele Universităţii Craiova (audio)


Fostul fotbalist Sorin Cârţu, prezentat oficial, marţi, în funcţia de preşedinte al clubului Universitatea Craiova, a declarat că nu îşi doreşte să mai fie niciodată antrenor şi că toate deciziile tehnice le va lua Devis Mangia:

Produs al şcolii craiovene de fotbal, Cârţu a făcut junioratul la CSS Craiova. În 1973 a câştigat campionatul de tineret al României, iar doi ani mai târziu a devenit golgheter al diviziei B cu Electroputere. În 22 august 1976, el a debutat cu gol la Universitatea Craiova în victoria cu 5-1 contra Progresului Bucureşti. În tricoul alb-albastru (1976-1987), Cârţu a câştigat ca jucător trei Cupe ale României şi două titluri de campion, palmaresul său fiind completat în 1991 cu eventul din postura de antrenor. 

În 283 de meciuri în Divizia A a marcat de 107 ori, în timp ce în partidele europene în cele 37 de apariţii a marcat 11 goluri, fiind fotbalistul român cu cele mai multe goluri înscrise în cupele europene. În septembrie 2014 a fost cooptat în staff-ul clubului în funcţia de director tehnic. În campionatul 2014-2015, împreună cu Emil Săndoi, a condus echipa pe locul 5, reuşind o serie de 19 partide fără înfrângere, record în istoria de 68 de ani a echipei.

Managerul general al clubului Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a declarat că gruparea alb-albastră devine mai puternică prin cooptarea în funcţia de preşedinte a fostului fotbalist şi antrenor Sorin Cârţu.

A consemnat Alin Cârțână.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Avanpremierele Teatrului „Elvira Godeanu” vor fi jucate pentru copiii din centrele DGASPC

Închide