DE ACTUALITATE

Spania închide cluburile și interzice fumatul pe stradă

Spania a decis să închidă cluburile de noapte şi să interzică fumatul pe stradă, a declarat, astăzi, ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, scrie Agerpres. El a prezentat o serie de măsuri care se vor aplica, pe întreg teritoriul Spaniei, în urma unei reuniuni de urgenţă a autorităţilor sanitare, din toate regiunile spaniole.

Spania, una dintre ţările cu cele mai multe decese în urma pandemiei, a înregistrat, joi, aproape 3.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Pentru a lupta împotriva propagării virusului, discotecile, barurile de noapte şi sălile de dans vor fi închise. Restaurantele şi alte baruri vor trebui să se închidă la ora unu dimineaţa şi nu vor mai putea primi clienţi, după miezul nopţii.

Fumatul va fi interzis pe stradă, acolo unde nu se poate menţine o distanţă de siguranţă de doi metri. Această măsură, care urmează recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este, deja, în vigoare, în două dintre cele 17 regiuni autonome, Galicia şi Canare.

În căminele de bătrâni, vizitele vor fi limitate şi toţi noii rezidenţi vor fi testaţi la internare.

Regiunile sunt obligate să desfăşoare campanii de testare în grupurile de populaţie cu risc şi în cartierele şi oraşele foarte afectate de pandemie.

Ministrul Salvador Illa nu a specificat data intrării în vigoare a acestor noi restricţii.

%d blogeri au apreciat: