DE ACTUALITATE

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani

Stephen Hawking a publicat numeroase lucrări despre natura și originea…

Împarte cu prietenii tăi

Stephen Hawking, astrofizicianul britanic, a murit la vârsta de 76 de ani, a anunţat un purtător de cuvânt al familiei, relatează BBC.

Stephen Hawking, unul din cei mai cunoscuţi fizicieni şi cosmologi contemporani, profesor la Universitatea Cambridge, a încetat din viaţă în linişte la locuinţa sa din Cambridgew în primele ore ale zilei de miercuri.

”Suntem profund întristați de vestea că tatăl nostru a murit. A fost un mare om de știință și un om extraordinar a cărui moștenire va dăinui peste ani” au spus copii săi Lucy, Robert și Tim într-un comunicat.

Familia a lăudat “curajul şi persistenţa” fizicianului, adăugând că “inteligenţa şi umorul” acestuia au inspirat oameni din întreaga lume.

Stephen Hawking a publicat numeroase lucrări despre natura și originea universului, cea mai cunoscută fiind „A Brief history of Time: From the Big Bang to Black Holes”.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neurodegenerativă — scleroză laterală amiotrofică — la vârsta de 21 de ani și comunica cu ajutorul unui mușchi facial care este conectat la un senzor și la un sistem vocal computerizat.

Physicist Stephen Hawking dies aged 76

Stephen Hawking

Physicist Stephen Hawking dies aged 76

 

 

 

Sursa: stirileprotv.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide