DE ACTUALITATE

STIRI ELECTORALE 12 SEPTEMBRIE 2020 ora 16:30

Craiova este printre puținele orașe din țară care vor avea un Plan de Acțiune „Orașe Verzi”, document care urmează să fie elaborat până în toamna acestui an, după cum a explicat candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului, Lia Olguța Vasilescu. Astfel, au fost definite 12 obiective strategice, prin urmărirea cărora creșterea economică a Craiovei, dezvoltarea socială, îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate și educație pot fi asigurate respectându-se, în același timp, exigențele impuse de necesitatea de protejare a mediului. După investițiile deja făcute de administrația PSD în spații verzi, în autobuze electrice, precum și în alte proiecte ce au vizat sustenabilitatea, Craiova se va bucura printre altele, de benzi

speciale pentru autobuze, de planificare urbană verde, care minimizează impactul asupra mediului, încurajând, totodată, utilizarea sporită a transportului public și a transportului nemotorizat. Mai mult, Lia Olguța Vasilescu a explicat că vor fi susținute practicile industriale verzi și că va fi construit un sistem de management eficient al deșeurilor, pentru reciclare și colectare.

****

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Craiova, AdiMaria Claudia Luminita Simoiu, s-a întâlnit în această săptămână cu cetățeni craioveni in Parcul Romanescu si in mediul on line. Potrivit unui comunicat, au fost discutate aspecte referitoare la începerea anului școlar. Părinții s-au arătat nemulțumiți de gestionarea de către autoritățile locale si centrale a modului in care va începe anul școlar in condițiile pandemiei de  Covid 19. Cetățenii sunt deosebit de ingrijorati pentru sanatatea copiilor si de riscul apariției de focare de infectii in școli, care sa pună in pericol si cadrele didactice, părinții si bunicii elevilor. In timpul consultării cu candidata independentă la fotoliul de Primar al Craiovei, s-a subliniat si faptul că spațiile de invatamant sunt insuficiente, ținând cont de necesitatea adaptării la noile norme de distanțare fizica si de separare a fluxurilor de intrare – ieșire. AdiMaria Claudia Luminita Simoiu va continua consultările cu părinții si va solicita Inspectoratului Școlar Judetean Dolj ca, in baza legii transparenței publice, sa prezinte situația școlilor din Craiova si modul in care acestea sunt pregatite sa desfasoare procesul de educație, in condiții de pandemie,  in anul școlar 2020-2021.”

****

Marin Costache este candidatul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) la funcția de primar al municipiului Craiova. Unul dintre proiectele sale de suflet este redeschiderea  curții școlii ca spațiu de joacă pentru copii, sigur și protejat.  Copiii reprezintă viitorul nostru, susține candidatul Partidului Puterii Umaniste, de aceea trebuie să le alocam tot interesul și condițiile necesare unei dezvoltări armonioase, cu spații de joacă amenajate corespunzător în curtea școlilor, care acum sunt lăsate în paragină, a mai spus Marin Costache.

%d blogeri au apreciat: