DE ACTUALITATE

ȘTIRI ELECTORALE 13 SEPTEMBRIE ora 16:30

Realizarea unor parcări inteligente și sprijinirea utilării Spitalului Județean Gorj sunt puncte principale în programul candidatului  Alianței Liberalilor și Democraților – ALDE, la funcția de primar al municipiului Tg. Jiu, Mădălina Negrescu.   De asemenea, ea își propune și închiderea Planului Urbanistic General, fără de care nu se poate vorbi de o dezvoltare armonioasă. Mădălina Negrescu susține construirea unei parcări supraterane, în parteneriat-public privat, la Piața Centrală din Tg. Jiu și implementarea unei aplicații care să ajute șoferii. Cât despre ajutorarea SJU Gorj, candidata ALDE este de părere că municipalitatea ar trebui să contribuie cu bani pentru achiziționarea de aparatură pentru bolnavii cronici.

****

Un spital de pediatrie urmează să fie construit odată cu un nou mandat al candidatului PSD pentru funcția de primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a menționat clar că sănătatea rămâne o prioritate zero, la fel ca și în celălalt mandat în care, la Craiova, a fost realizată și o premieră : construcția spitalului municipal. Noul Spital de Pediatrie urmează să fie realizat după un concept nou, sub forma unei clădiri cu 8 niveluri, în zona centrală a orașului. Acesta  va avea două aripi, una reprezentând Clinica de Pediatrie, cu o recepție sub forma unui mare loc de joacă. Cealaltă aripă va reuni Clinicile de Obstetrica-Ginecologie și Neonatologie, precum și compartimentul de primire a urgențelor, blocul operator, cu zona de terapie intensivă, și, în apropiere acestuia, o sală de conferințe, cu o capacitate de 70 – 100 de persoane, concepută în special pentru instruirea viitorilor medici. Conform candidatului PSD, Lia Olguța Vasilescu, proiectul va veni să completeze investițiile făcute în ultimii ani în unitățile sanitare din subordinea Primăriei, de la reabilitări, modernizări și dotări și până la construirea de la zero a noi spații unde craiovenii să se trateze la cele mai înalte standarde.

****

Filiala PNL Mehedinţi şi-a lansat candidaţii la alegerile locale. Unul dintre aceştia este Daniel Cârjan, care îşi doreşte un mandat de primar al oraşului Droberta Turnu Severin

%d blogeri au apreciat: