DE ACTUALITATE

ȘTIRI ELECTORALE 14 SEPTEMBRIE ora 11:30

Stiri electorale, 14 septembrie 2020, ora 11.30

USR – PLUS a organizat la sfârșitul săptămânii trecute o acțiune tip manifest în fața Primăriei Craiova și a Consiliului Județean Dolj pentru a întări percepția publică privind  birocrația excesivă din administrație. La acțiune au fost prezenți candidații USR PLUS pentru alegerile locale: Lucian Săuleanu, candidat pentru funcția de primar al municipiului Craiova și Silviu Bratu, candidat pentru președinția Consiliului Județean Dolj. Potrivit unui comunicat de presă . ”simplificarea procedurilor administrative sunt un semn de respect și de grijă față de timpul și confortul oamenilor, în timp ce transparența din administrație este garanția eliminării corupției din sistemul public de stat. Amândouă se pot realiza prin digitalizare”. 

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu, a afirmat că dezvoltarea #turismului este una dintre prioritățile sale pentru un nou mandat. În calitate de actual președinte al Consiliului Județean, Aladin Georgescu a depus, o cerere de finanțare în vederea atragerii de fonduri europene pentru elaborarea documentației tehnico-economice în cazul obiectivului “File de istorie”. În opinia candidatului PSD, acesta este un proiect care va pune în valoare cele trei obiective situate în incinta Muzeului Regiunii Porților de Fier și anume: vestigiile monumentului istoric “Podul lui Traian”, Turnul Belvedere, Amfiteatrul Roman și întreg spațiul public (aproximativ 4.000 mp), prin configurarea de zone prietenoase, dinamice, cu un design de calitate, potrivite pentru deplasarea, relaxarea și socializarea turiștilor. Investiția se va realiza în parteneriat cu #Primăria_Drobeta_Turnu_Severin, pentru care candidatul PSD pentru un nou mandat este Marius Screciu.

Raluca Turcan, prim vicepreședinte al PNL și vicepremierul României, aflată într-o vizită  în județul Dolj, a avut la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire electorală, la Maglavit, pentru susținerea candidatului PNL, la funcția de primar al localității,  Marius Mureșan. De la Maglavit, Raluca Turcan a mers la Calafat, unde a avut  programată o altă întâlnire electorală, pentru susținerea candidatului liberal, la funcția de primar al municipiului,  Doru Mitulețu. Pe durata vizitei, Raluca Turcan, a fost însoțită de  ministrul Sănătăţii – Nelu Tătaru, de președintele PNL Dolj,   Ștefan Stoica, de candidatul PNL la Consiliul Județean Dolj, Alexandru Gîdăr și  de candidatul PNL la Primăria Craiova, Nicolae Giugea, precum și de europarlamentarul Marian Jean Marinescu și senatorul Mario Ovidiu Oprea.

Alexandru Gîdăr a afirmat că obiectivul său, dacă va fi ales preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, este de a face din Dolj o zonă dezvoltată, un pol de atracţie, în care oamenii să vină, nu din care să plece. Alexandru Gîdăr a subliniat că municipiul Calafat este cuprins în PLANUL INVESTIȚIONAL pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030 al Guvernului PNL. De asemenea, în același Plan, sunt prevăzute electrificarea liniei de cale ferată Craiova – Calafat şi extinderea infrastructurii portului Calafat, dar şi sistematizarea dispozitivului feroviar al portului.

În acest weekend, în cadrul proiectelor “Educație și sănătate la standarde de calitate și siguranță” și “Administrație participativă și transparentă”, candidatul independent la funcția de primar al municipiului Craiova, AdiMaria Claudia Luminița Simoiu, s-a întâlnit cu cetățenii în  Parcul Nicolae Romanescu, în zona centrală, în Grădina Botanică, dar și în mediul on- line.Având în vedere decizia autorităților de începere a anului școlar astăzi, au fost discutate preponderent aspecte referitoare la acest eveniment. AdiMaria Claudia Luminita Simoiu a afirmat că mulți dintre părinți, dar și cadre didactice  și-au exprimat nemulțumirea privind  modul de gestionare de către autoritățile administrației locale și centrale, inclusiv în domeniile educației si sănătății publice, a debutului noului an școlar, în condițiile de pandemie COVID 19. În plus, a mai spus candidadul independent, mulți cetățenii au semnalat posibile implicații asupra desfășurării procesului electoral democratic în cazul apariției, înainte de alegeri, a unor posibile focare de infecție cuCOVID 19 în școli, dar și în alte unități în care vor fi  organizate circumscripții electorale.

%d blogeri au apreciat: