DE ACTUALITATE

ȘTIRI ELECTORALE 16 SEPTEMBRIE ora 11:30

16 SEPTEMBRIE, ȘTIRI ELECTORALE, ORA 11.30

Luminița Simoiu, candidat independent la funcția de Primar al Municipiului Craiova, va participa ca lider al reprezentanților societății civile din România la videoconferinta cu reprezentantul si mediatorul BERD, banca finantatoare a depozitului de deseuri radioactive de la Kozlodui. Conform proiectului, obiectivul radioactiv ar trebui sa fie amplasat la numai 4 Km față de fluviul Dunărea. La videoconferință participă și liderul reprezentanților societății civile bulgare, Albena Simionova, care susține demersurile românilor. Reprezentanții societății civile au înregistrat la BERD contestația finanțării acestui obiectiv, iar banca a desemnat un mediator între părțile opozante. Videoconferinta a fost solicitată de societatea civilă si are ca obiectiv clarificarea unor aspecte esentiale referitoare la modificări ale acordului cadru de mediere. Rezultatele discuțiilor vor fi prezentate ulterior, precizează într-un comunicat  Luminița Simoiu, candidat independent la funcția de Primar al Municipiului Craiova.

##########################

Cosmin Bosoancă, vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară Dolj, a declarat că legumicultorii și fermierii din România au nevoie de sprijin și cere încă o dată Ministerului Agriculturii să găsească soluții pentru ca aceștia să își continue activitatea productivă. Cultivatorii de roșii din Dolj, ca de altfel din întreaga țară, întâmpină mari probleme din cauza reducerii drastice, de aproape 1.000 de euro,  a subvenției. Cosmin Silviu Bosoancă, vicepreședinte PMP Dolj, precizează că o soluție ar fi ca guvernul să acopere diferența de bani pentru ca subvenția de 3.000 de euro să fie achitată în întregime. PMP Dolj solicită deasemenea emiterea de către guvern a unui act normativ prin care ratele la credite si leasingurile luate de fermieri să fie amânate pentru o perioadă de 12-18 luni. PMP sprijină demersurile fermierilor care cer ajutor din partea statului în condițiile în care mare parte a culturilor a fost distrusă de secetă.

##########################

Candidatul PSD la președinția CJ Dolj, Cosmin Vasile, a reiterat importanța ariei protejate Coridorul Jiului, pe care autoritatea județeană o administrează în momentul de față. Cosmin Vasile a vorbit despre o investiție importantă care urmează să fie făcută, prin accesarea de fonduri europene pentru acțiuni de ecologizare, îndeosebi în zonele afectate de aruncarea necontrolată a deșeurilor, și redarea lor doljenilor și naturii în general.  De asemenea, a explicat Cosmin Vasile, echipa sa de la CJ Dolj urmează să deschidă publicului tezaurul viu de la Coridorul Jiului, înființând un centru de vizitare la Rast, la confluența cu Dunărea, și amenajând în cele mai spectaculoase zone ale sale trasee tematice, care pot fi parcurse la picior, cu bicicleta sau cu motocicleta. Coridorul Jiului are o suprafață de peste 70.000 de hectare și este o componentă importantă a rețelei europene Natura 2000.

%d blogeri au apreciat: