DE ACTUALITATE

ȘTIRI ELECTORALE 18 SEPTEMBRIE ora 11:30

18 SEPTEMBRIE, ȘTIRI ELECTORALE, 11.30

Calafatului i se va conferi, printr-o lege susținută de parlamentarii liberali din Dolj, titlul de Oraș al Indepedenței în urma inițiativei lui Dorel Mitulețu, candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului dunărean. Dorel Mitulețu a declarat, în cadrul dezbaterii “Revitalizare urbană prin cultură”, că titlul conferit va fi nu doar o recunoaștere de importanță națională, privind rolul jucat în câștigarea Independenței de stat, ci este o oportunitate pentru revitalizarea întregii zone. Printre proiectele avute în vedere de candidatul PNL pentru funcția de primar al Calafatului, Dorel Mitulețu, împreună cu echipa sa, se mai numără realizarea unui Muzeul al Independenței, refacerea tuturor monumentelor din localitatea dunăreană, oferirea de burse elevilor cu performanțe la concursurile pe teme de istorie, rezidențe pentru studenți și cercetători, introducerea unor edificii și monumente din Calafat într-un circuit turistic.

#####################################

Europarlamentarii  Alianței USR PLUS, Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru, vor veni duminică, 20 septembrie, la Craiova pentru prezentarea candidaților formațiunii la  alegerile locale. Vor participa Adrian Prisnel, președintele USR Dolj, Lucian Săuleanu, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Craiovei, Silviu Bratu, candidat la Președinția Consiliului Județean, și Oana Tărăban, candidat la Primăria Malu Mare. Tot duminică, Dragoș Pîslaru va inaugura la Craiova cabinetul de europarlamentar al delegației USR PLUS.

#####################################

Municipiul Craiova își consolidează statutul de oraș inteligent, printr-o utilizare eficientă a tehnologiei și a mijloacelor de comunicare moderne, în beneficiul comunității. Candidatul PSD la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că orașul merge pe direcția „Smart City” și că au fost dezvoltate deja soluții inteligente. Astfel, în următorul mandat, Lia Olguța Vasilescu se va concentra pe implementarea acestor principii, printre care: servicii online pentru cetățeni, confort pentru transportul în comun și camere video în oraș, trafic îmbunătățit, informatizare în educație și grijă pentru mediu. Cele 6 axe ale conceptului „Smart” vor duce la un oraș modern și prietenos cu cetățenii, a menționat candidatul PSD pentru funcția de primar al Craiovei. Și Cosmin Vasile, candidatul social-democrat la președinția Consiliului Județean Dolj, a anunțat că, alături de echipa sa, va pune în practică un proiect extrem de dorit și de necesar în Craiova și în județ: un parc IT&Camp. Structura va încuraja dezvoltarea afacerilor de tip start-up. Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Dolj a mai explicat că finanțarea a fost deja găsită pentru acest proiect, urmând să fie făcută în cadrul Programului Operațional Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

%d blogeri au apreciat: