DE ACTUALITATE

ȘTIRI ELECTORALE 22 SEPTEMBRIE ora 16:30

22 SEPTEMBRIE 2020

ȘTIRI ELECTORALE, ORA 16.30

Au mai rămas doar câteva zile de campanie electorală. Aceasta se încheie sâmbătă,  26 septembrie, la ora 7,00. Candidaţii la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, continuă întâlnirile cu alegătorii şi presa. Prim- vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, vicepremier al României,  a ajuns astăzi în Gorj. Ea a fost prezentă , la sediul Primăriei Târgu Jiu,  alături de Marcel Romanescu, primarul orașului și candidat al PNL la un nou mandat, la semnarea celor două contracte pentru varianta ocolitoare a municipiului și podul de la Lainici. Apoi, Raluca Turcan a susținut o conferință de presă la sediul PNL Gorj.

Ieri, Bogdan Gheorghiu, ministrul liberal al Culturii, prezent la Craiova,  a anunțat , într-o conferință de presă , că Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi Biblioteca Franceză “Omnia” vor fi reabilitate, printr-un acord de împrumut  cu Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE),  o investiţie de 18,5 milioane de euro. Nicolae Giugea, candidatul PNL la funcția de primar al Craiovei, a afirmat, în aceeași conferință de presă, că  este foarte mândru de Teatrul Național ,,Marin Sorescu” fiindcă are acasă fotografii făcute de tatăl său în timp ce lucra la construirea acestui edificiu cultural de anvergură națională și internațională.”     

****

Deputat ION CUPĂ, vicepreședinte național al PMP și candidatul acestei formațiuni la președinția Consiliului Județean Mehedinți, susține că Oltenia își poate relansa dezvoltarea atrăgând banii europeni pentru obiective de mediu. Într-un comunicat , Ion Cupă spune că Oltenia este zona din România cu cele mai multe probleme de mediu și dă câteva exemple :  probleme cu managementul deșeurilor, unul din cele două mari depozite neconforme neînchise din țară fiind la Orșova în Mehedinți. Tot în Oltenia se află al 16-lea mare poluator din Europa, în județul Gorj, iar  deșertificarea a pus deja stăpânire pe sudul județului Dolj. Zeci de alte mari probleme de la defrișarile ilegale la calitatea apei necesită răspunsuri urgente, mai susține Ion Cupă, adăugând că   investițiile în mediu  înseamnă investiții în dezvoltare. Iar adaptarea la schimbările climatice, managementul performant al deșeurilor, calitatea aerului și a apei, mobilitatea, conservarea și punerea în valoare a biodiversității și a ariilor naturale protejate, digitalizarea serviciilor publice, eficiența energetică,agricultura ecologică, construcția infrastructurii verzi peste tot în Oltenia sunt ținte pe care toți conducătorii de Unități Administrativ Teritoriale  trebuie să și le propună. România are un pachet de 24 de miliarde de euro alocați pentru politici de mediu. Este o uriașă oportunitate pentru Oltenia să dezvolte rapid capacități de absorbție a acestor bani,  se mai arată comunicatul primit de la Partidul Mișcarea Populară .

****

Candidatul PSD la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, dorește să îmbunătățească situația parcărilor din oraș, prin implementarea modelului bucureștean, cu parcări supraetajate. Ea a explicat că parcările de acest gen au un cost redus, dar și un avantaj estetic considerabil. Amplasamentele viitoarelor parcări supraetajate au fost deja identificate, urmând ca în noul mandat să fie puse în practică, a mai spus  Lia Olguța Vasilescu. În ultimii 8 ani, peste 30.000 de locuri de parcare au fost amenajate în municipiul Craiova de către echipa PSD aflată la Primăria Craiova, atât prin investiții de modernizare a străzilor, cât și prin refacerea asfaltului în cvartalele de blocuri.

****

%d blogeri au apreciat: