DE ACTUALITATE

ȘTIRI ELECTORALE 23 SEPTEMBRIE ora 11:30

23 SEPTEMBRIE 2020

ȘTIRI ELECTORALE, ORA 11.30

Deputatul USR, Cristian Seidler, a prezentat, în contextul adoptării rectificării bugetare, un document care arată că PSD nu a identificat nicio sursă de fonduri pentru majorarea pensiilor cu 40% votată, ieri, în Parlament. Potrivit unui comunicat al Uniunii Salvați România,Cristian Seidler precizează că este vorba despre 10,4 miliarde anul acesta și de 31,2 miliarde de lei anul viitor, bani care n-au existat și nu există în realitate. Este important de reținut că pensiile vor putea crește doar dacă vor fi mulți salariați și salarii mai mari în economia privată din România, transmite într-un comunicat deputatul USR, Cristian Seidler, membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială. USR susține creșterea pensiilor, însă atunci când majorarea este posibilă. În același comunicat, deputatul Cristian Seidler amintește însă că în primele 7 luni ale anului, s-au transferat deja 7,6 miliarde de lei de la bugetul de stat către cel de pensii, pentru a putea plăti pensiile majorate deja cu 14%. 

#################################################################

PSD pregătește, pentru următorul mandat la Consiliul Județean Dolj, un proiect ce include consultarea cetățenilor în ceea ce privește deciziile cheltuirii banilor publici. Doljenii  vor putea propune Consiliului Județean proiecte și vor putea să voteze propunerile de investiții majore ale instituției, a explicat Cosmin Vasile, candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Dolj. De asemenea, va fi posibil ca doljenii să solicite online documentele de care au nevoie, precum certificate de urbanism, avize, prelungiri ale autorizațiilor de construire sau desființare. Mai mult decât atât, prin acest proiect se va intra în era digitalizării tuturor documentelor din arhiva CJ Dolj. Valoarea proiectului se ridică la circa 500.000 de euro, a precizat candidatul PSD la președinția CJ Dolj, Cosmin Vasile.

##################################################################

Cultura va deveni un pilon al dezvoltării Doljului, a afirmat profesorul Alexandru Gîdăr, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean. Astfel, mediul educaţional, universităţile și zona de servicii vor avea un partener în instituţia Consiliului Judeţean. În mandatul său, susține Alexandru Gîdăr, va ține cont de sfaturile, de consultarea, de opiniile venite din mediul cultural, iar  Consiliul Județean Dolj va fi un partener sigur și corect. De asemenea, în Consiliul Județean va fi înființat un forum al oamenilor de cultură prin intermediul căruia să fie găsite căile de sprijinire a uniunilor de creație, a uniunilor de artiști, de oameni de litere, de cercetare în domeniul istoric și nu numai, a mai spus candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Dolj, Alexandru Gîdăr.

%d blogeri au apreciat: