DE ACTUALITATE

STIRI ELECTORALE, ORA 16.30, 20 NOIEMBRIE 2020

20 NOIEMBRIE 2020 ȘTIRI ELECTORALE, ORA 16.30

PSD vrea să reducă poluarea în marile orașe, prin susținerea transportului verde și eliminarea surselor de poluare. Conform candidatului PSD Dolj la Camera Deputaților, Laura Vicol, acest lucru va fi posibil prin susținerea autorităților locale de a cumpăra mijloace electrice de transport în comun, prin extinderea pistelor de biciclete, dar și prin închiderea depozitelor de gunoi care nu îndeplinesc condițiile legale. Măsurile sunt prevăzute în Planul de Guvernare al PSD pentru următorii patru ani, care poate fi consultat pe www.psddolj.ro.

***

Nistor Duval, candidat al Partidului Pro România Dolj pentru Senat susține că ”obiectivul imediat al partidului  este ieșirea țării din criză”. El a precizat că propunerile anticriză se axează pe mobilizarea de finanțări, pe sprijinirea investițiilor în economia reală și pe crearea unui mediu favorabil investițiilor. Printre acestea se numără: reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare, cât și pentru serviciile din HORECA; anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri; acordarea de granturi de până la 500.000 euro și garanții de stat de 100% pentru investiții în producție, mai ales pentru industria alimentară care utilizează materii prime autohtone; modificarea programului IMM INVEST prin simplificarea și extinderea lui și la alte domenii, mărirea plafonului și reducerea comisioanelor plătite de companii.

***

În Programul de Guvernare elaborat în perspectiva alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Partidul Mișcarea Populară acordă o importanță deosebită culturii, propunând creșterea alocării bugetare pentru acest domeniu la 1,5% din PIB. Potrivit unui comunicat primit la redacție, PMP propune, de asemenea, elaborarea unei strategii pe termen mediu și lung cu privire la susținerea culturii naționale, precum și protejarea și promovarea culturii pe plan extern. În același timp, PMP va dezvolta un pachet de legi pentru îmbunătățirea cadrului legislativ existent cu privire la protejarea patrimoniului național.

***

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat la Camera Deputaţilor, atrage atenţia că efectele pandemiei vor fi de lungă durată. El spune că viitorul Guvern trebuie să fie preocupat de sănătatea cetăţenilor, dar şi de starea economiei, de menţinerea locurilor de muncă.

***

Liberalii îşi propun depăşirea crizei sanitare, iar programul de guvernare al PNL, prevede vaccinarea în primul trimestru al anului viitor. Ministrul Sănătăţii , Nelu Tătaru, candidat la Camera Deputaților,  promite inclusiv construirea a 3 noi spitale regionale la Iasi, Cluj şi Craiova.

***

Președinte Partidului Noua Dreaptă-Filiala Mehedinți, Florin -Ion Măneanu, candidat  la Camera Deputaților, susține că pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie,  Noua Dreaptă  propune  oameni noi, fără compromisuri și fără compromiși, oameni competenti și iubitori de țară, apărători de principii și de valori morale, doritori de a reda oamenilor bunătatea, independența, suveranitate și demnitatea națională.

%d blogeri au apreciat: