DE ACTUALITATE

STIRI ELECTORALE, ORA 16.30, 21 NOIEMBRIE 2020

21 noiembrie, Știri electorale, ora 16.30

           UDMR a elaborat un plan de măsuri pentru prevenirea unui declin economic previzibil, spune președintele formațiunii, Kelemen Hunor. Propunerile fac parte din programul de guvernare al UDMR, şi au în vedere şi măsuri de protecţie a pieţei muncii.
.

            Europarlamentarul PNL, Cristian Buşoi, a efectuat ieri o vizită la Craiova, întâlnindu-se cu reprezentanţii organizaţiei doljene: Ştefan Stoica – preşedintele filialei, Ionuţ Stroe – ministrul Tineretului şi Sportului, deputatul Nicolae Giugea, Marian Vasile – preşedintele PNL Craiova. Printre subiectele abordate s-au numărat: oportunitatea accesării fondurilor europene, construcţia Spitalului Regional Craiova și obiectivele de investiţii. Cristian Buşoi a afirmat că programul de guvernare al PNL este realizat de specialişti şi reprezintă foaia de parcurs care garantează dezvoltarea. La rândul său, preşedintele PNL Dolj, candidat la Camera Deputaților, Ştefan Stoica, a declarat că Spitalul Regional Craiova reprezintă o prioritate pentru PNL, care a ‘resuscitat’, imediat ce a venit la guvernare, proiectele pentru cele trei spitale regionale – de la Cluj, Craiova şi Iaşi, se mai arată într-un comunicat al liberalilor doljeni.

              PSD vrea să unească generațiile printr-un program inedit gândit pentru români. Este vorba despre Programul „Mentorat pentru seniori”, care se referă la co-interesarea firmelor și răsplătirea meseriașilor cu experiență, ieșiți la pensie, pentru a școli o nouă generație de lucrători. Măsura include plata unei prime de 50% din salariul minim lunar pentru programe de 4 ore/zi, maximum 3 luni, pentru servicii de tutelă/ tutoriat /mentorat susținute de lucrători vârstnici, pentru formarea noilor meseriași. Suma ar urma să fie împărțită în cote egale între angajator și angajat, a explicat candidatul PSD în Dolj pentru Parlamentul României, Cosmin Durle.

               Nistor Duval, candidat al Partidului Pro România Dolj pentru Senat, susține că ”obiectivul imediat al partidului este ieșirea țării din criză”. El a precizat că propunerile se axează pe mobilizarea de finanțări, pe sprijinirea investițiilor în economia reală și pe crearea unui mediu favorabil investițiilor. Printre acestea se numără: reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare, cât și pentru serviciile din HORECA; anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri; acordarea de granturi de până la 500.000 euro și garanții de stat de 100% pentru investiții în producție, mai ales pentru industria alimentară care utilizează materii prime autohtone. Alte măsuri vizează modificarea programului IMM INVEST prin simplificarea și extinderea lui și la alte domenii, mărirea plafonului și reducerea comisioanelor plătite de companii, mai spune Nistor Duval, candidat al Partidului Pro România Dolj pentru Senat.

                Partidul Mișcarea Populară acordă o importanță deosebită culturii, propunând creșterea alocării bugetare pentru acest domeniu la 1,5% din PIB. Măsura este inclusă în programul de guvernare elaborat în perspectiva alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că partidul propune elaborarea unei strategii pe termen mediu și lung cu privire la susținerea culturii naționale, precum și protejarea și promovarea culturii pe plan extern. În același timp, PMP va dezvolta un pachet de legi pentru îmbunătățirea cadrului legislativ existent cu privire la protejarea patrimoniului național.

%d blogeri au apreciat: