DE ACTUALITATE

Studiu: Simptomele care indică o formă persistentă de Covid

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta și tot mai mulți pacienți se confruntă cu ”long covid”, o formă de boală ce se poate manifesta săptămâni sau chiar luni întregi.

”Long covid” sau coronavirusul de lungă durată îi îngrijorează pe medici, întrucât persoanele care dezvoltă această formă de boală nu sunt monitorizate în permanență. Totuși, potrivit Science Alert, câteva studii preliminare au arătat care sunt simptomele timpurii, care indică faptul că un bolnav nu se va recupera cu ușurință, în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui studiu realizat de King’s College London, realizat pe 4.000 de bolnavi de coronavirus, din mai multe țări, precum Suedia, Marea Britanie și SUA, persoanele care dezvoltă o infecție de lungă durată se confruntă cu niște simptome specifice.

Rugați să își înregistreze simptomele într-o aplicație mobilă, 20 la sută dintre bolnavi au declarat că nu se simțeau bine, nici măcar la patru săptămâni de la contractarea virusului SARS-CoV-2. Mai mult de atât, până la opt săptămâni, aproape 190 de pacienți au declarat că suferă de simptome persistente, acestea manifestându-se și în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Cele cinci simptome, care anticipează un caz de lungă durată de Covid-19, sunt oboseala, durerile de cap, dificultățile de respirație, durerile musculare și răgușeala, potrivit Science Alert. Potrivit experților, identificarea acestora este un pas înainte în descoperirea unor posibile tratamente împotriva noului coronavirus.

%d blogeri au apreciat: