DE ACTUALITATE

Subventie pentru linistea padurii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale îi va subvenționa pe proprietarii de păduri.

Împarte cu prietenii tăi

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a publicat proiectul de Ordin privind aprobarea schemei de ajutor de stat
„Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor” aferentă măsurii 15 ‐ Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, submăsurii 15.1 ‐ Plăți pentru angajamente de silvomediu, din cadrul PNDR 2014 ‐ 2020.

Sprijinul se acordă anual ca sumă fixă de maximum 200 de euro pe hectar de teren forestier şi reprezintă o compensaţie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de deținătorii de terenuri forestiere care încheie angajamente voluntare pe o perioadă de 5 ani.

Beneficiarii schemei de ajutor pot fi proprietarii de păduri, persoane fizice sau juridice, asociațiile acestora şi  primăriile care au în proprietate terenuri forestiere, pentru următoarele pachete:

Pachetul 1 – Asigurarea de zone de liniște;
Pachetul 2 ‐ Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri. Pachetul 2 poate fi aplicat doar în combinație cu Pachetul 1.

Cuantumul  plăților compensatorii este de 25 euro/ha/an pentru suprafața angajată în cadrul Pachetului 1 şi 103 euro/ha/an pentru suprafața pentru care se solicită sprijin în cadrul Pachetului 2 iar intensitatea ajutorului nerambursabil acordat este de 100% din totalul costurilor eligibile, dar nu mai mult de 200 euro/ha/an, pentru suprafețe cuprinse între 100 ha și 500 de ha de teren forestier.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cel mai generos şef din lume se află în India: a recompensat mii de angajaţi cu maşini şi apartamente

"Vreau ca angajaţii mei să ofere 100% din capacităţile lor"

Închide