DE ACTUALITATE

Suceava – un adevărat model negativ după dezastrul de la Spitalul județean din oraș

Suceava este cuvântul rostit cel mai mult în ultimele zile atât de autorități, cât și de oameni.

A devenit un adevărat model negativ după dezastrul de la Spitalul județean din oraș, un spital modernizat cu zeci de milioane de euro, dar unde dezordinea, după cum chiar ministrul sănătății a spus, a adus peste 30 de morți de COVID-9 din cei 115 înregistrați acum în toată țara, iar numărul celor bolnavi depășește 700.

Dezordine a fost și la Direcția de Sănătate Publică, care are acum altă conducere, iar spitalul a fost militarizat la solicitarea președintelui Klaus Iohannis pentru ca unitatea medicală să îşi poată relua funcţionarea mormală cât mai repede.

Ministrul Nelu Tătaru a fost acolo din nou ieri, pentru a supraveghea punerea în practică a primelor măsuri, iar noul secretar de stat la sănătate, Paul Oprea, va rămâne mai mult timp în oraș.

Detalii, în relatarea semnată de corespondenta noastră Mihaela Buculei.:

La Spitalul Judeţean Suceava au fost trimise deja 5.000 de combinezoane și 20.000 de măști de protecție. Există și medicamente specifice. Sunt condiții ca personalul medical să lucreze în siguranță și să își recapete încrederea – a spus ieri președintele Klaus Iohannis după o videoconferință privind situația gravă din Suceava. El a făcut apel la medici să se întoarcă la serviciu.

%d blogeri au apreciat: