Connect with us

Evenimente

Super deliciu la cina: mancare indiana de conopida si naut!

Pentru momentele in care vrem sa ii rasfatam pe cei dragi cu retete delicioase!

Published

on

Vremea schimbatoare ne cam indruma spre o dieta dezechilibrata, dar nu trebuie sa ii cedam! Putem alege alimente sanatoase si foarte satioase, care sa ne asigure zilnicul de vitamine, proteine si carbohidrati buni. Si pentru ca cina este momentul cand toata familia se strange la masa si vrem sa ii rasfatam pe cei dragi cu retete delicioase, recomandarea de astazi este una foarte simpla, sanatoasa, mai ales, gustoasa!

Mancare indiana de conopida si naut

Ingrediente (4 persoane)

  • 450 g conopida
  • 250 g naut din conserva
  • 225 g cartofi
  • 125 g mazare boabe
  • 1 ceapa alba medie
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 100-150 ml supa vegetala
  • 1 lingurita rasa coriandru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita mica rasa piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura rasa curry
  • 1/4 lingurita chili fulgi
  • 1 lingurita mica rasa sare
  • 1 lingura coriandru tocat (optional)

Mod de preparare

  • Curatam conopida si o desfacem in buchetele cat mai mici. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete mici.
  • Fierbem buchetelele de conopida, la aburi, cca 4-5 minute, nu mai mult.
  • Fierbem cubuletele de cartof, la aburi, 3-4 minute, nu mai mult. Conopida si cartofii trebuie sa se inmoaie putin, nu sa fie fierte complet.
  • Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le sotam cca 1 minut. Adaugam buchetelele de conopida, cubuletele de cartof si nautul scurs, spalat sub un jet de apa rece si scurs foarte bine.
  • Amestecam bine, adaugam cca 50-60 ml supa vegetala, si acoperim tigaia cu un capac.
  • Fierbem mancarea cca 10-12 minute, pe foc mic, apoi adaugam fulgii de chili, curry, coriandru boabe si piperul, macinate proaspat, si sare dupa gust. Amestecam bine, dar cu grija.
  • Adaugam mazarea boabe, inca 50-60 ml supa vegetala si acoperim tigaia cu capac. Fierbem mancarea inca cca 10-12 minute, apoi stingem focul si o gustam cu coriandru proaspat tocat, presarat pe deasupra.
  • Mancarea indiana de conopida si naut se poate servi cu o garnitura de orez basmati natur, bulgur sau cu chapati, o paine indiana plata

Sursa reteta: Laura Adamache