DE ACTUALITATE

Sute de PFA-uri din Oltenia s-au închis anul trecut

Impozitarea excesivă a persoanelor fizice autorizate a condus la închiderea multor mici afaceri. Anul trecut au fost mai mult cu 1.607 astfel de mici întreprinzători din Oltenia care și-au închis PFA-urile decât cei care au deschis entități de acest gen. Unii și-au continuat activitatea pe SRL-uri, însă alții au renunțat să își mai deschidă altă firmă.

Sute de mici întreprinzători din fiecare județ al Olteniei au decis să renunțe, anul acesta, la entitățile economice înființate anii anteriori, adică la PFA-urile pe care le dețineau. Potrivit statisticilor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în județul Vâlcea s-au închis cele mai multe PFA-uri din Oltenia. Micii întreprinzători au cerut în intervalul ianuarie-octombrie radierea a sute de PFA-uri. Scăzându-le pe cele care s-au înființat anul trecut, rezultă că s-au desființat mai mult cu 484 de PFA-uri decât cele noi care s-au înregistrat la Registrul Comerțului.

În Dolj au fost radiate mai mult cu 329 de PFA-uri pe primele zece luni ale anului decât cele înființate. În acest județ activează cele mai multe PFA-uri din Oltenia. Conform datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, în Dolj erau active, la finele lunii octombrie, 11.869 de PFA-uri, față de 12.198 câte existau la aceeași dată din 2015.

Foarte multe PFA-uri s-au desființat și în Gorj. Sunt mai puține cu 402 astfel de entități economice față de același interval din 2015, fiind active doar 6.426. Și în Mehedinți sunt mai puține PFA-uri în 2016 față de 2015, cu 382 astfel de unități economice. În Olt există cea mai mică diferență între PFA-urile înființate și cele închise, dar tot sunt mai multe cu zece cele care s-au desființat, numărul celor active ajungând la 7.892. În total, în toate județele Olteniei sunt mai puțin cu 1.607 PFA-uri față de 2015.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: