DE ACTUALITATE

Tabara de 100 de romi, evacuata cu jandarmi, pe Coasta de Azur

„Arata ca o operatiune terorista. Nu lipseau decat tancurile”

Împarte cu prietenii tăi

O tabara, unde traiau de 3 ani 100 de romi, in apropiere de portul din Antibes, situat pe malul Marii Mediterane, a fost evacuata miercuri cu ajutorul Crucii Rosii si a peste o suta de jandarmi, relateaza stirileprotv.ro

Evacuarea, ceruta de primarie, a intervenit dupa trei decizii judecatoresti vizand aceasta tabara insalubra, potrivit prefecturii, care a indicat ca o familie cu copii la scoala a fost relocata.

Avertizati de afise inca de luni, jumatate din familii a parasit tabara inainte de sosirea fortelor de ordine. Voluntari ai organizatiei neguvernamentale Amnesty International si ai unei asociatii de aparare a drepturilor romilor Prales a denuntat „disproportia” fortelor de ordine desfasurate „demna de o operatiune antiterorista”.

Nu lipseau decat tancurile”, declara Viorel Costache, presedintele asociatiei de aparare a drepturilor romilor Prales potrivit caruia „erau aproximativ 100 de persoane, intre care un sfert copii, in principal romi, dar, de asemenea, polonezi, lituanieni, bulgari”.

Toti se instalasera intr-o parcare, fara apa curenta, toalete, sub o linie de cale ferata. Cei mai multi ocupau rulote uzate, oferite de proprietarii de camping, dupa ce romii au venit aici pentru a ajuta la curatarea zonei in urma inundatiilor devastatoare din 2015.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Maratonul păpușilor Colibri, în Bulgaria și în Serbia

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova va prezenta spectacole copiilor și părinților din comunitățile istorice de români de pe...

Închide