DE ACTUALITATE

Targul European al Castelelor, organizat la Castelul Corvinilor

Cinci țări vor fi reprezentate la ediția din acest an a Târgului European al Castelelor, care va avea loc la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Împarte cu prietenii tăi

Cinci țări vor fi reprezentate la ediția din acest an a Târgului European al Castelelor, care va avea loc în perioada 14-15 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, la standuri urmând să-și prezinte ofertele de turism 30 de muzee sau castele de pe continent.

„Târgul European al Castelelor va avea loc în două săli de la Castelul Corvinilor: Sala Dietei și Sufrageria Bethlen. Majoritatea expozanților sunt din România, urmați de Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Polonia”, a declarat, citat de agerpres.ro, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Între castelele și muzeele din țară care vor lua parte la acest eveniment se numără Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Castelul Bran, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Făgărașului sau Turnul cu Ceas din Sighișoara. De asemenea, turiștii sau agențiile de profil vor putea face cunoștință cu oferta culturală propusă de Muzeul Brukenthal din Sibiu, Cetatea Deva, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva sau Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

Pe parcursul celor două zile de târg, în curtea și în sălile castelului va fi creată o atmosferă cu specific medieval cu ajutorul cavalerilor și domnițelor din Hunedoara. De asemenea, turiștii care vor veni la castel vor putea vedea un atelier de pictură, iar în prima seară vor avea parte de un concert de muzică clasică.

Prima ediție a Târgului European al Castelelor, desfășurată anul trecut în perioada 1-3 mai, a înregistrat un record absolut de vizitatori, cu aproape 11 000 de turiști care au venit la Castelul Corvinilor cu prilejul acestui eveniment.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Producatorul american de muzica David Gest a murit

David Gest, fost sot al Lizei Minelli si prieten bun al lui Michael Jackson, a fost gasit mort.

Închide