DE ACTUALITATE

Telemeaua de Sibiu ar putea primi protecție la nivel european

Petre Daea a anunţat că va sprijini produsul „Telemea de Sibiu” pentru a fi protejat la nivel european.

Împarte cu prietenii tăi

Aflat sâmbătă, 18 noiembrie, la Sibiu, ministrul agriculturii, Petre Daea a anunţat că va sprijini produsul „Telemea de Sibiu” pentru a fi protejat la nivel european şi astfel să fie exportat în statele continentului.

Reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Telemea de Sibiu i-au înmânat ministrului Agriculturii, la Prefectură, documentele pentru obţinerea denumirii „Telemea de Sibiu – Indicaţie Geografică Protejată”. Petre Daea va înregistra  dosarul la minister, după care actele se vor trimite la Comisia Europeană şi se speră ca în 2018 cel târziu acest produs să fie protejat, informează economica.net.
„Telemeaua de Sibiu este o brânză produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, fără smântânire sau normalizare, maturată şi păstrată în saramură. Două tipuri – proaspătă şi maturată. La degustare se remarcă un gust discret acrişor, fără nuanţe amare, potrivit de sărat, acest gust devenind mai pronunţat în cazul brânzei foarte maturate. După degustare lasă o senzaţie untoasă. E făcută manual, numai în judeţul Sibiu. Brânza telemea a început să se facă în 1908, la Sibiel, pe urmă în Tilişca, după Primul Război Mondial”, se arată în prezentarea produsului.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Atenționare de călătorie

Sindicatul Lucrătorilor de la metroul din Atena a anunţat intrarea ȋn grevă pe o perioadă de 24 ore, începând cu...

Închide